Autorijlessen

Jouw lesauto

Wij bieden topkwaliteit rijlessen aan voor iedereen die een rijbewijs wil halen in Tilburg en omstreken. Je mag al starten met rijlessen vanaf 16,5 jaar. Wij rijden in een moderne lesauto die is voorzien van de modernste rijhulpsystemen. Onze deskundige en ervaren rij- instructrice zet zich volledig voor jou in. Zij zorgt er voor, dat je alles uit je lessen haalt en goede prestaties neerzet. Naast Nederlands spreekt zij Engels, Duits en Frans. Ons gezamenlijke doel is dat jij glansrijk de finish haalt en slaagt voor je rijbewijs.

Flexibele lestijden afgestemd op jouw wensen

We houden rekening met jouw wensen en stemmen in overleg af waar we je ophalen en weer terugbrengen. Met onze flexibele lestijden kun je overdags, in de avonden én op zaterdagochtend lessen. Als je een afspraak wilt wijzigen dan kan dat ook online, tot 48 uur van tevoren. Als je je aanmeldt, kun je nog dezelfde dag aan de start verschijnen. Wees er wel snel bij, want er zijn nog maar een paar plaatsen vrij.

Opbouw autorijlessen

Na een korte warming-up, rij je volgens een vaste en herkenbare lesstructuur. We hebben 4 modules met een logische opbouw in moeilijkheidsgraad. Je kunt deze lessen thuis voorbereiden, zodat je er tijdens het rijden profijt van hebt. Die voorbereiding kost je minder rijlessen, dus je bespaart geld. Als beginnend coureur leer je zo de auto goed beheersen, wat een boost geeft aan je zelfvertrouwen.

Tussentijdse toets CBR

Het is mogelijk om een tussentijdse toets bij het CBR* te doen. Dit is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. En je krijgt tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. Rijschool Grand Prix kan de tussentijdse toets voor je regelen. Een tussentijdse toets is niet verplicht.

* In verband met de achterstand bij het CBR wegens corona-maatregelen, worden rijscholen vriendelijk verzocht voorlopig geen leerlingen aan te melden voor een tussentijdse toets.

Digitale voortgangsmeting

Per les brengen we je scores in beeld en kijken we welke rijvaardigheden je goed beheerst en welke extra oefening vergen. Je kunt je voortgang online volgen. Hiermee voorkomen we dat je onnodig veel lessen nodig hebt en bespaar je extra geld.

Lesduur

Je krijgt onze maximale aandacht tijdens de rijles van 60 minuten. Net zoals bij het leren fietsen en zwemmen, is regelmatig herhalen belangrijk. Je kan bij ons twee lessen achter elkaar boeken, maar ook meerdere lessen in één week inplannen. Je kunt je thuis al goed op de rijles voorbereiden met behulp van huiswerkopdrachten en je RIS-boek. Zo leer je sneller en efficiënter, en bespaar je extra lessen.

Het praktijkexamen

De datum van het praktijkexamen bepalen we samen. Je kunt ervoor kiezen om de examendatum van tevoren vast te leggen. Je verdeelt dan de rijlessen over de tussenliggende periode. Een andere mogelijkheid is dat je kiest voor rijlessen in je eigen tempo. Gaandeweg bepalen we dan het examenmoment. Rijschool Grand Prix regelt voor jou het hele traject, dus van aanmelding tot en met het praktijkexamen. De Eigen Verklaring van het CBR omtrent jouw gezondheid kan alleen jijzelf aanvragen.

Begeleid rijden vanaf je 17e

Met 2toDrive kun je vervroegd je rijbewijs halen en onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. In het kort komt het hier op neer:

  • Theorie-examen doen vanaf 16 jaar
  • Starten met rijlessen vanaf 16,5 jaar
  • Het CBR praktijkexamen doen op je 17e
  • Tot je 18e verjaardag zelfstandig de weg op onder toezicht van een coach. Je mag in totaal 5 coaches hebben.

Alles weten over deze mogelijkheden? Vraag ons ernaar of raadpleeg alvast https://2todrive.nl